Manuscriptbeoordeling

Jij hebt (een deel) van je manuscript geschreven. En je hebt familie of vrienden al via een proeflezing om hun mening gevraagd? En je hebt nu het gevoel dat het tijd wordt voor een professionele blik op je werk? Omdat je graag antwoord wilt op de volgende vragen?

  Is mijn verhaallijn origineel genoeg?
  Zit er voldoende spanning in mijn verhaal?
  Heb ik de structuur goed opgebouwd?
  Past het gekozen perspectief en is dit goed uitgewerkt?
  Past het tempo bij mijn verhaal en bij het genre?
  Zijn de personages en dialogen geloofwaardig?
  Wat is mijn stijl?

Zijn dit vragen waar jij tegenaan loopt? Je bent niet alleen; zowel beginnende als gevorderde schrijvers stellen zichzelf deze vragen. En dan is het een goed moment om je manuscript ter beoordeling aan te bieden voor een snelscan of, nog beter, voor een uitgebreide analyse.

In de Snelscan en Manuscriptanalyse lees je meer over mijn werkwijze, over het leesrapport dat je ontvangt en de kosten:

- Snelscan
- Manuscriptanalyse

Persoonlijke begeleiding

Zoek jij persoonlijke begeleiding tijdens het schrijven van je boek?
Ik help je graag om het raamwerk van je boek neer te zetten zodat jij daarna in een goede flow kan schrijven aan je verhaal.

Natuurlijk is en blijft het jouw verhaal, jouw idee. Ik begeleid je bij het proces, kan je vertellen wat wel werkt en wat niet, welk perspectief in jouw verhaal wel werkt en welke niet. En ik help je om de valkuilen tijdens het schrijfproces te signaleren en bedenk samen met jou oplossingen die bij jou en je verhaal passen.

Het heeft veel voordelen om vroeg in het schrijfproces een redacteur of schrijfbegeleider te betrekken bij je project. Natuurlijk is er de welbekende stok achter de deur die je productiever laat schrijven, daarnaast bespaar je in de laatste fase tijd omdat er al iemand met je mee kijkt naar stijl, structuur-, perspectief en taalgebruik.

Het begint met de uitwerking van je boekidee.
Waar gaat je boek over? Wat is het hoofdthema en wat wordt het genre?
Wie is je doelgroep? En wat is je motivatie om dit boek te schrijven?
En niet onbelangrijk, wat zijn je ambities met het boek?

Wanneer we al die vragen helder hebben dan maken we van het raamwerk een schrijfplan dat jou houvast geeft tijdens het creatieve proces.

Persoonlijke begeleiding is maatwerk. Wat werkt voor de een, werkt niet perse voor de ander. Maar je wilt natuurlijk inzicht in de kosten. Daarom heb ik twee pakketten voor persoonlijke begeleiding samengesteld. Heb je desondanks andere wensen, neem gerust contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Voor meer informatie klik je hier.