Over mij

Mijn naam is Ingeborg van Buiten en ik woon, vlak achter de poort van Friesland, in het prachtige dorp Lemmer. Na mijn studietijd woonde en werkte ik enkele jaren in het buitenland, maar in 2000 koos ik definitief voor de Hollandse bodem.

Al ontwikkelde ik al jong een passie voor schrijven, en onontkoombaar ook voor lezen, toch duurde het een half leven om op deze plek te landen. Ik ben gestart bij Airtrade (oprichter van vliegwinkel.nl) en kreeg enkele jaren later een mooie kans in de luchtvaart bij ADP Clearing ( in opdracht van IATA). Ik behaalde vakspecifieke diploma's bij KLM (FAT I en II), en werkte voor accounts als KLM, Lufthansa, Garuda en TAP air. Maar digitalisering en outsourcing dwongen de Nederlandse afdeling om de focus te verleggen naar andere werkgebieden. Dat leidde in 2004 tot nieuwe carrierekansen als marketeer binnen ADP. Vanwege mijn achtergrond in Public Relations leek dat een logische stap en het bleek voor mijn marketingcarriere een gouden greep. En er volgden meer kansen. Ik werkte enkele jaren voor Accounting Plaza (voormalig onderdeel van Ahold) en voor ClearBIZZ; een startup en innovator op het gebied van elektronische documentverwerking. Na mijn ouderschapsverlof trof ik prachtige markcomprojecten bij de CarpentierMooren Groep, toeleverancier in de bouw- en woonsector; een prachtig bedrijf waar ik met veel plezier gewerkt heb.Maar na al die jaren marketingmanagement bleef het bij mij knagen dat ik te weinig tijd en ruimte overhield om met boeken, taal en tekst te werken. Ik koesterde nog altijd de ambitie om zelf een boek te schrijven. Maar ik voelde mij met die wens binnen de commerciele marketing als een roepende in de woestijn. In 2017 besloot ik om de redactieopleiding aan de schrijversacademie te gaan volgen in de hoop mijn kennis te verrijken, en een deur te openen naar een netwerk met mensen die net als ik houden van lezen en schrijven. Ik sloot me aan bij online lees- en schrijfgroepen en vond een warm plekje bij een lokale leesclub. In 2018 kreeg ik de kans om het roer om te gooien en die kans heb ik met beide handen gegrepen. Ik besloot als zelfstandig ondernemer verder te gaan en kon op die manier de ruime creëren om als freelance marketingadviseur te werken en tegelijkertijd te bouwen aan mijn passie; YGG Publishing.

Het is mijn missie om via YGG Publishing auteurs te begeleiden bij het verwezenlijken van hun grote droom; de publicatie van een boek. Maar dan wel een goed boek! Motiveren, redigeren en corrigeren zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Daarnaast laat ik mijn passie voor taal, tekst en boeken spreken in de vorm van copywriting, zakelijke redactie, manuscriptbeoordeling en boekmarketing.

Wil je gedetailleerde informatie over mijn opleidingen en werkervaring? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel.Waarom YGG?

De zoektocht naar een geschikte naam voor mijn bedrijf leidde me langs kronkelige paden die bezaaid lagen met prachtige ideeen. De naam moest aan een aantal voorwaarden voldoen;
  kort & krachtig
  eenvoudig te onthouden
  visueel goed te verwerken
  goed te vertalen naar andere activiteiten (YGG Marketing, YGG Publishing enz.)
recht doen aan mijn gevoel en mijn passies

In YGG, de afkorting van Yggdrasil - de wereldboom uit de Noorse mythologie - kwamen die wensen samen. Dat YGG de eerste vier voorwaarden met gemak haalde laat zich raden. Maar de laatste voorwaarde gaf de doorslag. Mijn voorliefde voor taal en tekst, woordspel, symboliek, mythen en verhalen komen voor mij in YGG tot uiting.